България е сред държавите, които са получили важни доставки със самолет на

...
България е сред държавите, които са получили важни доставки със самолет на
Коментари Харесай

Шефът на НАТО: Оказахме подкрепа на България в борбата с коронавируса

България е сред държавите, които са получили значими доставки със самолет на НАТО, като част от подкрепата в борбата против разпространяването на ковид. Това разгласи в онлайн конференция през днешния ден генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг. Изказването му е качено на уеб страницата на НАТО. Той сподели, че страните членки си сътрудничат за доставки от първа нужда по целия свят. Стотици тонове здравно съоръжение са дарени и доставени, като измежду образците от последните дни за това Столтенберг посочи България, Румъния, Полша и Литва. Той уточни обаче какво е имало в доставената с натовски аероплан пратка в страната ни. Американските военни сили, ситуирани в Европа, са ориентирани да оказват поддръжка на съдружниците като част от съвместните усилие на НАТО, добави Столтенберг. 

Той обяви също, че Чехия, Унгария, Нидерландия, Новрегия, Словения, Турция и Съединени американски щати са изпратили здравна и финансова помощ на Северна Македония, която е най-новата страна, призната в НАТО. Алиансът е оказал подпомагане за доставката на вентилатори и полева болница, изпратени от Дания за Италия. Германия пък е изпратила със съдействието на Алианса вентилатори в Испания, която е получила и подаяние на материали за защитни средства от Люксембург.

Столтенберг акцентира, че съдружниците си помогат и като споделят здравна експертиза и свободни болнични кревати. Той сподели, че интензивно се работи за обезпечаването на новаторски решения в битката с ковид, като едно от тях е 3D респиратори. 

За на следващия ден е планувано изключително видеозаседание на военните министри от Алианса. " Имаме единствено един въпрос в дневния ред: рецесията с COVID-19 ", съобщи Столтенберг. Министрите ще разискват дейстивята, които НАТО и съдружниците могат да подхващат, както и ще вземат решение какви да бъдат идващите стъпки в битката със болестта.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР